Lockdown-aanpassing!!!
Malse burger van krekelvlees
Artikelnummer: 203254501Krekelburgers van De Krekerij
Let op!!!
Corona-lockdown aanpassing: Alleen te bestellen indien u <15KM van Lansingerland woont!!!
Bent u ook zo nieuwsgierig naar een anders-dan-anders burger? Een burger zonder vee-vlees, maar wel heel erg mals?
Dan zit u bij deze handgeknede burgers goed gebakken !
Na veel bakken, proeven, bakken, proeven is De Krekerij er in geslaagd om zo'n burger te ontwikkelen.
Als hoofdingrediënt zijn zij uitgekomen op het gebruik van krekels (en een paar sprinkhanen). Eén krekelburger bevat maar liefst 30% krekel !!!
Deze, van zichzelf krokante en uniek hartige jongens, zorgen ervoor dat u uw tanden in een lekkere malse burger kunt zetten.
De burgers zijn erg veelzijdig; ze kunnen zowel op de grillpan, in de oven, als op de BBQ
Probeert u ook eens de krekel-krokantjes. Een bitterballetje, maar dan weer van die krekeltjes. Heerlijk voor 's avonds bij de borrel, of als leuk "dingetje" op uw feest.
Enne...fan van SUPERFOOD?
- - Krekeltjes zitten bomvol vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en vitamine B12.
Het Verhaal
De vrienden Sander en George zaten beiden met een voedingsthema in hun maag.
Sander doordat hij zich veel om het milieu bekommerde en daardoor op zoek was naar hét voedsel van de toekomst. Doordat hij tijdens zijn reizen veel krekels at, zag hij zo welke milieuvoordelen deze diertjes hadden en hebben ten opzichte van het bij ons, traditionele vee.
George, als fanatiek sporter, was weer op zoek naar een goede proteïne-bron. En dan liefst een stuk milieuvriendelijker, dan wat hij tot dan toe at...
Als echte brainstormende vrienden kwamen ze zo op het idee om wat met krekels te gaan doen: Goed als alternatief voor het traditionele vlees, en goed als alternatief als hoogwaardige proteïne-bron (met bovendien een goed voedingsprofiel).
Bijkomend voordeel is dat de krekels (en sprinkhanen) een heerlijke unieke nootachtige hartige smaak van nature hebben. Een smaak die voor ons Nederlanders zeer gewild is.
Sander en George streven er uiteindelijk naar, dat mensen de krekelburger als "gewone" burger gaan zien, en niet als eerste aan insecten denken. De krekelburgers (en krokantjes) zijn zo goed van smaak, dat dat wel goed komt !
Duurzaamheid
Over de hele wereld is er een zoektocht gaande naar nieuwe en duurzame eiwitbronnen, die zonder het milieu te belasten een groeiende bevolking kunnen voeden. Krekels en sprinkhanen bieden hiervoor de ultieme oplossing.
Bij het kweken van deze dieren wordt er maar heel weinig water, voer en land gebruikt. Hierdoor verkrijg je een heel lage impact op het milieu. Als voer eten ze bovendien ook nog eens de restproducten van plantaardige producten. Ze eten bijvoorbeeld broccoliblad. Dit product dat vol met vitaminen en mineralen zit, wordt niet door ons gegeten, maar de krekels eten het gretig !
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Ingrediënten en allergie-informatie | In product: Gluten, ei, schaaldieren, selderij. Kan sporen bevatten van: vis, pinda, noten, soja, lactose, weekdieren, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine |
Gebruiken | Belangrijk ! Mensen met een allergie voor schaaldieren en huisstofmijt kunnen gevoelig zijn voor krekelproducten |
Bijzonderheden | In één verpakking zitten 4 malse burgers van 60 gram. Ze zijn te bereiden op de grillpan, BBQ en in de oven |
Tip ! | Omdat de burger een nootachtige smaak heeft, raden we een frisse saus aan. Denk hierbij aan Jalepeño-,Chili-, of tomatensaus. Salsa is ook verdraaid lekker ! De Krekelburger kan als ieder andere burger gebakken worden. |
Voedingswaarde per 100 gram | Energie 804Kcal, vetten 12,3 gram (waarvan verzadigd 6,1 gram), omega 3 vetzuren 0,9 gram, koolhydraten 6,8 gram (waarvan suikers 2,5 gram), vezels 3,4 gram, eiwitten 15,6 gram, zout 1,4 gram, ijzer 2,3 mg, zink 2,5 mg, Vit.B12 3,1 ug |